contact : ardenne@catpw.be
Wie zijn wij ?


De vzw Centre d'Action Touristique des Provinces Wallonnes (CATPW) werd opgericht naar een initiatief van de Toeristische Federaties van de Provincies Luik, Namen, Luxemburg, Henegouwen en Waals-Brabant. De doelstelling hiervan was het uitwisselen van wederzijdse ervaringen en het samenbrengen van financiële middelen om de toeristische promotie te versterken en te harmoniseren. Naast de promotiefunctie biedt de CATPW de 5 Provinciale Toeristische Federaties gelegenheid tot nadenken over de organisatie van het Toerisme in Wallonië en de daarvoor geldende reglementen, en sinds 2009 tot het ontwikkelen van de toeristische promotie via de website www.tourismegps.be

 

In 2005 heeft de CATPW een nieuwe stand aangekocht ten behoeve van de toeristische promotie van de 5 Provinciale Toeristische Federaties, Wallonië-Brussel Toerisme en de 42 Huizen voor Toerisme en verenigingen die een bepaalde sector vertegenwoordigen. Hiermee werd de mogelijkheid geschept om op vakantiebeurzen in België en buurlanden (Luik, Charleroi, Brussel, Utrecht, Antwerpen, Lille, Keulen…) een Waals dorp te creëren en daarmee als één streek in de kijker te staan.

  Charleroi Salon Idées Vacances   Gand Countryside   Messancy McArthurGlen Luxembourg

De CATPW is gevestigd in La Roche-en-Ardenne, hartje Ardennen. De vzw heeft als taak het toeristische erfgoed in de schijnwerpers te zetten en de overnachtingsmogelijkheden, de gastronomie en alle natuurlijke en culturele rijkdommen van een toeristische streek bij uitstek, te promoten.
In de sneeuwperiode verstrekt de CATPW alle informaties betreffende de skibanen in Wallonië.

Centre d'Action Touristique des Provinces Wallonnes
Rue de l'Eglise, 15 • 6980 La Roche-en-Ardenne
Tél : 084/41.19.81 • Fax : 084/41.22.23
E-Mail : ardenne@catpw.be